Start bouw veelbesproken tweede fase Kraanbolwerk in binnenstad Zwolle

27 maart 2017

Nieuwsbericht, Binnenstedelijke opgaven

Op 24 maart 2017 is in de Zwolse binnenstad het officiële startschot gegeven voor de bouw van de tweede fase van het prestigieuze Kraanbolwerk-woningbouwproject aan de Thorbeckegracht. Dit gebeurde op feestelijke en ludieke wijze door wethouder Jan Brink, die het Kraanbolwerk als een prachtige ontwikkeling op een unieke plek in de stad ziet. “Ik ben erg blij met de hoogwaardige bebouwing die hier wordt gerealiseerd en die bovendien zo goed aansluit bij het cultuurhistorische karakter van deze locatie. Ik feliciteer de toekomstige bewoners van deze huizen en appartementen; het zal een feest zijn om hier te mogen wonen.”


De bouwstart betekende meteen het debuut voor de nieuwe Zwolse projectontwikkelaar VanWonen, nadat zij afgelopen woensdag de ontwikkelingsposities in Noord en Oost Nederland over heeft genomen van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep. Kraanbolwerk is het eerste project waarmee zij zich officieel aan de buitenwacht presenteren. "Wij denken in beleving in plaats van in stenen," aldus Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen. "Onze kracht is om alle ideeën die stakeholders delen, met elkaar te verbinden en te vertalen in duurzame en gezonde concepten."

Zowel de elf appartementen De Kraan (82 tot 179 vierkante meter) als de twaalf Hanzehuizen (140 tot 185 vierkante meter) zijn allemaal verkocht. Tijdens de bijeenkomst werd ook vooruitgeblikt naar de volgende fase van het Kraanbolwerk. De belangstelling voor de stadswoningen en appartementen is nu al enorm te noemen.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Binnenstedelijke opgaven`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten