Nieuwbouwprojecten in Noord en Oost Nederland in handen nieuwe projectontwikkelaar

22 maart 2017

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

ZWOLLE, 22 MAART 2017 - VanWonen Vastgoedontwikkeling neemt vandaag de ontwikkelingsposities in Noord en Oost Nederland over van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep. De leden van het AM team dat verantwoordelijk is voor de projecten in dit werkgebied continueren hun dienstverband bij VanWonen. Hiermee wordt VanWonen, met ruim twintig medewerkers, direct één van de grootste projectontwikkelaars in deze regio. Deze overname was op 18 november aangekondigd en wordt vandaag, na overleg met alle betrokken gemeenten en samenwerkingspartners geeffectueerd.


AM en VanWonen hebben met alle betrokken gemeenten en projectpartners aan tafel gezeten om de overname toe te lichten en formele instemming te vragen. Dat dit nu gelukt is vindt VanWonen directeur Alfred Bolks een prestatie van formaat: "ik prijs mij gelukkig met een team dat vol voor de uitdaging is gegaan om deze overname te laten slagen. En even gelukkig ben ik met de klanten, partners en relaties die hun vertrouwen vandaag aan ons geven. Na vier maanden keihard werken hebben wij een fantastische basis om onze visie op projectontwikkeling, samen mét deze klanten, waar te maken. Wij danken AM voor de goede samenwerking bij de overname van de ontwikkelingsposities."

Met aansprekende en ambitieuze projecten in alle (middel)grote steden in Noord en Oost Nederland wordt VanWonen Vastgoedontwikkeling direct één van de grootste gebieds- en vastgoedontwikkelaars in dit deel van Nederland. Projecten zijn onder meer het Kraanbolwerk in Zwolle, het Ebbingekwartier in Groningen en de transformatie van het voormalige Seahorse complex in Hengelo. Het werkgebied strekt zich uit over het gehele noorden en oosten van ons land en omvat gemeenten als Groningen, Zwolle, Deventer, Hengelo, Enschede, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.

In de visie 'De Nieuwe Stijl VanWonen' staan de beleving van klanten en de reis die ze afleggen bij het ontwikkelen, kopen en bouwen van een woning centraal. Ze worden betrokken vanaf de eerste gedachtenvorming tot ná de oplevering. Alfred Bolks: "De tijd van in beton gegoten blauwdrukken is naar ons idee voorbij. Wij geloven in gebiedsontwikkeling met een sterke identiteit waarin de wensen van de beoogde bewoners, de betrokken gemeente en de mogelijkheden van een gebied samenkomen. Wij kunnen dit waarmaken omdat wij onze inhoudelijke expertise combineren met kennis over de regio. Deze regio is al meer dan 20 jaar ons werkterrein. Wij kennen het gebied, wij wonen en werken er zelf, wij begrijpen de cultuur en wij spreken de taal."

Alfred Bolks wil van VanWonen Vastgoedontwikkeling een ondernemende en klantgerichte gebieds- en vastgoedontwikkelaar maken. Het bedrijf is bewust niet gelieerd is aan een groot concern of bouwbedrijf. Dit biedt de ruimte om voor ieder project een excellent team in te zetten dat past bij de schaal en aard van het project.

VanWonen Vastgoedontwikkeling wordt gevestigd in een Rijksmonument, het door Gerrit Rietveld ontworpen kantoorgebouw op de Willemsvaart 21 in Zwolle. 

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten